Christian Moreau, Chablis Grand Cru Les Clos 0,75L

229 KM

Christian Moreau, Chablis Grand Cru Les Clos 0,75L 229 KM

Luksuzna besplatna dostava iznad 100 KM

  • Garancija zadovoljstva – bezbrižan povrat
  • “Slanje pošiljki isti dan za narudžbe do 14h
Sigurna, brza i diskretna dostava

Christian Moreau jedna je od najstarijih i najcjenjenijih domena u Chablisu.

Ovaj Chablis izvrstan je uvod u Fabiena Moreaua savoir-fairea, enologa i trenutnog vlasnika domene. Chardonnay uzgojen na ovom terroaru od krede i gline imao je koristi od idealne ekspozicije prema jugu i jugoistoku.

Obitelj Moreau posjeduje nekoliko parcela pedeset godina stare vinove loze koje se nalaze na lijevoj obali rijeke Serein, koja protječe kroz selo Chablis. Otac i sin beru grožđe ručno prije nego što ga sortiraju i sazrijevaju na finom talogu šest mjeseci. Atraktivan svijetlozlatni izgled otkriva fino vino koje Chardonnayu omogućuje punu ekspresiju. Buket odiše mineralnim, cvjetnim i voćnim (citrusnim) aromama. Na nepcu, vino je izdašno, meko, bogatih okusa i – prije svega – dugo. Ovaj Chablis Premier Cru vino je napravljeno za čuvanje, kao i uz jela s plodovima mora ili kozji sir.

Danas je to Fabien Moreau, enolog po struci, koji je na čelu Domaine Christian Moreau – domene koja posjeduje parcele idealno smještene u grands crusu. Izuzetno su očuvane, a bobice se beru ručno kako bi se što bolje kontrolirala kvaliteta budućeg proizvedenog soka. Vinificira se s ciljem proizvodnje finih, pravednih i preciznih vina. Stoga Fabien Moreau štedljivo koristi drvene posude, omogućujući vinima da razviju određenu gipkost, čak i baršunastu teksturu u ustima.

Kombinacija iznimnih vinograda, starih trsova, briljantnog vinarstva i brižljive brige u svakom koraku proizvodnje rezultirala je vinima preciznosti, kristalno čistog tipa i elegancije, koja će odležati klasično i pružiti nevjerovatan užitak u piću tijekom cijelog života.

 

 

Naziv: Christian Moreau, Chablis Grand Cru Les Clos

Kategorija: Bijelo vrhunsko vino

Sastav: 100% Chardonnay

Okus: Okus vina je uravnotežen, s notama jarkih boja marelice i citrusa, koje su protkane notama minerala. Završnica je lijepa, duga.

Alkohol: 12.5%

Temperatura serviranja: 12°C

Boja: Svijetle, bistre boje.

 

 

 

Gastro preporuka

Dobro se slaže uz umak od bijelog mesa, kamenice, ribu s roštilja. Servirati na temperaturi od 12°C.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Christian Moreau, Chablis Grand Cru Les Clos 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)