Christian Moreau, Chablis Moreau 1 ER Cru Vaillon 0,75L

87 KM

Kategorije: ,

Obitelj Moreau posjeduje nekoliko parcela pedeset godina stare vinove loze koje se nalaze na lijevoj obali rijeke Serein, koja protječe kroz selo Chablis. Otac i sin beru grožđe ručno prije nego što ga sortiraju i sazrijevaju na finom talogu šest mjeseci. Atraktivan svijetlozlatni izgled otkriva fino vino koje Chardonnayu omogućuje punu ekspresiju. Buket odiše mineralnim, cvjetnim i voćnim (citrusnim) aromama. Na nepcu, vino je izdašno, meko, bogatih okusa i – prije svega – dugo. Ovaj Chablis Premier Cru vino je napravljeno za čuvanje, kao i uz jela s plodovima mora ili kozji sir.

Danas je to Fabien Moreau, enolog po struci, koji je na čelu Domaine Christian Moreau – domene koja posjeduje parcele idealno smještene u grands crusu. Izuzetno su očuvane, a bobice se beru ručno kako bi se što bolje kontrolirala kvaliteta budućeg proizvedenog soka. Vinificira se s ciljem proizvodnje finih, pravednih i preciznih vina. Stoga Fabien Moreau štedljivo koristi drvene posude, omogućujući vinima da razviju određenu gipkost, čak i baršunastu teksturu u ustima.

Izgrađen generacijama na nekim od najboljih vinogradarskih područja Chablisa (uključujući gotovo 8 hektara od ukupno 92 hektara Chablisa Grand cru), ovo malo, ali izvanredno imanje etablirao se kao jedan od vodećih proizvođača u regiji. Ovdje se ističe nedvojbeno nevjerojatan raspon vinograda Grand cru, uključujući jedno posjedovanje od približno 3 hektara u Les Closu, kao i 0,41 hektara Clos des Hospices dans Les Clos.

Kombinacija iznimnih vinograda, starih trsova, briljantnog vinarstva i brižljive brige u svakom koraku proizvodnje rezultirala je vinima preciznosti, kristalno čistog tipa i elegancije, koja će odležati klasično i pružiti nevjerovatan užitak u piću tijekom cijelog života.

 

 

 

Naziv: Christian Moreau, Chablis Moreau 1 ER Cru Vaillon

Kategorija: Bijelo vrhunsko vino

Sastav: 100% Chardonnay

Okus: Okus je zaokružen i izdašan, s mošusnim tonovima, nijansama zelenog čaja, jabuke, bijelog ribizla i limete, svilenkaste teksture. Završnica je suha, ugodna i mlađa.

Alkohol: 13%

Temperatura serviranja: 12°C

Boja: Ima lijepu zlatnu boju.

 

 

 

Gastro preporuka

Dobro se slaže s jelima od bijelog mesa, ribe, kamenica s roštilja. Servirati na temperaturi od 12°C.

Recenzije

Još uvijek nema recenzija.

Budite prvi koji će dodati recenziju za “Christian Moreau, Chablis Moreau 1 ER Cru Vaillon 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.