Limitirana serija ovog vina je nastala kupažom sorti Žilavka i Chardonnay u jednakom omjeru. Selekcionirani grozdovi žilavke prešani su nakon čega je uslijedila fermentacija i dozrijevanje u inox tankovima, dok je chardonnay fermentirao i dozrijevao na talogu u drvenoj bačvi od 500 litara punih 12 mjeseci. Nakon kupažiranja, vino je napunjeno u boce i odležalo je neko vrijeme prije puštanja na tržite. Zlatnožute boje i vrlo izraženog,slojevitog mirisa zrelog voća,s notama vanilije i drveta. Kompleksnog i bogatog okusa.
Kategorija: Vrhunsko bijelo suho vino
Sortni sastav: Žilavka i Chardonnay
Alkohol: 13%
Vinifikacija: ručna berba, maceracija 4-6 sati, hlađenje na temperaturu od 6 °C kroz izmjenjivač topline, bistrenje i pretakanje, kontrolirana fermentacija 30 dana na 16 °C.
Značajke: Zlatnožute boje i vrlo izraženog, slojevitog mirisa zrelog voća, s notama vanilije i drveta. Kompleksnog i bogatog okusa.
Gastro preporuka
Preporuča se piti uz janjetinu, kuhanu ili pečenu na ražnju, zatim uz jegulju i uz druge slatkovodne ali i morske ribe, uz sir iz mijeha i pršut. Pije se rashlađeno na temperaturi 10 – 12 °C.
Recenzije
Još nema recenzija.