🍷 Otkrijte vino koje svakom gutljajem oživljava magiju Sicilije – jeste li spremni za putovanje okusima..
Donnafugata Sedàra Sicilia DOC – Crveno vino s dušom Sicilije
Donnafugata Sedàra nije samo vino – to je autentični doživljaj Sicilije pretočen u čašu. Stvoreno u srcu ove čarobne talijanske regije, Sedàra Sicilia DOC odražava spoj tradicije, strasti i karaktera zemlje iz koje dolazi. Izrađeno od pažljivo odabranog grožđa – pretežito autohtone sorte Nero d’Avola, uz dodatak Cabernet Sauvignona i Merlota – ovo vino nudi bogat i uravnotežen spoj aroma i okusa. Njegova jedinstvenost leži upravo u spoju tradicionalne sicilijanske grožđane sorte i profinjenih međunarodnih sorti, stvarajući vino koje je istovremeno karakteristično, ali i suvremeno.
U svijetu vina, Sedàra se izdvaja zahvaljujući svojoj svestranosti i pristupačnosti, ali i izraženoj osobnosti – idealna je pratnja kako svakodnevnim obrocima, tako i posebnim trenucima. Njegova pristupačna elegancija, živopisna aroma i duboka povezanost s autentičnom sicilijanskom pričom čine ga vinom koje se pamti i koje poziva na novo kušanje.
Sastav: Sedàra se proizvodi od mješavine 3 vinske sorte: Nero d’Avola, Cabernet Sauvignon i Merlot. Ova kombinacija daje vinu zaobljen i bogat karakter, s jasno prepoznatljivom lokalnom notom zahvaljujući dominaciji Nero d’Avole, kraljice crnih vina Sicilije.
Miris: Na mirisu dominiraju note crvenog bobičastog voća – malina, višanja i šljiva – koje se profinjeno stapaju s nježnim tragovima začina, duhana i crne čokolade. Zreli tanini i suptilna zemljana pozadina odražavaju terroir zapadne Sicilije.
Okus: U ustima je Sedàra suho, srednje do punog tijela, mekano, s izbalansiranim kiselinama i blagim taninima. Voćne arome se ponavljaju, s dugim i ugodnim završetkom koji ostavlja pikantni trag i notu zrelosti.
Boja: Vino ima duboku rubinsko-crvenu boju s briljantnim odsjajem, odražavajući snagu i mladost svog karaktera.
Alkohol: 13,5% alkohola.
Temperatura serviranja: Preporučena temperatura serviranja je 16–18°C. Prije konzumacije preporuča se kraće dekantiranje kako bi se otvorile sve slojevite arome vina.
Gastro preporuka
Sedàra se savršeno slaže s bogatim jelima na bazi crvenog mesa, tjesteninom s ragù umakom, pizzom, tvrdim sirevima i jelima roštilja. Njegov voćni karakter idealan je i za kombiniranje s umjereno začinjenim jelima mediteranske kuhinje.
Recenzije
Još nema recenzija.