Fakin Teran 0,75L

28 KM

Fakin Teran 0,75L 28 KM

Luksuzna besplatna dostava iznad 100 KM

  • Garancija zadovoljstva – bezbrižan povrat
  • “Slanje pošiljki isti dan za narudžbe do 14h
Sigurna, brza i diskretna dostava

Na površini od 30 ha i na nekoliko mikrolokacija uzgajaju se tipične istarske sorte grožđa; Malvazija istarska, teran i muškat.Bijelo tlo, mikroklima i brežuljkasta konfiguracija terena daju grožđu mineralnost, svježinu i izražajne karakteristike specifične za ove sorte.

Ta posebna vinska sorta grožđa već se stoljećima uzgaja na području čitave Istre i oduvijek je bila neizostavan dio istarskog identiteta i njene višestoljetne vinske tradicije.

Teran Fakin je suho crno vino iz vinogorja Centralne Istre, iz vinarije mladog nagrađivanog vinara Marka Fakina. Proizvedeno postupkom fermentacije u trajanju 21 dan, dozrijeva 8 mjeseci u bačvama od nehrđajućeg čelika. Dobitnik je zlatne medalje na Decanteru 2020. Vino karakterizira rubin crvena boja, puno i snažno tijelo, dobra uravnoteženost i lijepi tanini koji daju dugi završetak, sa karakterističnim notama šumskog voća. Odlično pristaje uz plavu ribu, jela od crvenog mesa i zrele sireve.

 

 

 

Naziv: Fakin Malvazija Istarska

Kategorija: Vrhunsko crno vino

Sastav: Teran

Alkohol: 13,5%

Temperatura serviranja: 16-18 °C

Boja: Rubin crvena boje.

Okus: Puno i snažno tijelo, dobra uravnoteženost i lijepi tanini koji daju dugi završetak, sa karakterističnim notama šumskog voća.

 

 

Gastro preporuka

Odlično pristaje uz plavu ribu, jela od crvenog mesa i zrele sireve. Servirati na temperaturi 16-18 °C.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Fakin Teran 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)