Suvremena vinarija za preradu grožđa u cilju dobivanja visokokvalitetnih vina, s površinom na 60ha vinograda, proizvodnog kapaciteta do 330.000 litara. To je mjesto gdje se rađa ljubav, gdje se bude strasti, mjesto gdje se stvaraju legende.
Svaka berba, svaki vinograd, svaka ideja je novi početak, nova potraga za sve kvalitetnijim maržama. Kao što je markiz Piero rekao: ”drevni korijeni igraju važnu ulogu u našoj filozofiji, ali nikada nisu suzbili naš inovativni duh”. Investicije u druga područja pogodna za proizvodnju kvalitetnih vina u Hrvatskoj dodana su toj vinariji u Kutjevo koja je danas dio obiteljske povijesne baštine. Josip Galić izražava svoju strast prema vinogradarstvu tražeći sve tanja područja za poboljšanje. Iz tog razloga provode kontinuirane eksperimente u vinogradima i podrumima sa selekcijama klonova autohtonog grožđa.
”Tijekom godina pokazali smo i dokazali da je u Slavoniji postojala mogućnost proizvodnje visokokvalitetnih vina, međunarodno priznatih, koja bi mogla pokazati eleganciju i profinjenost uz zadržavanje izvornog karaktera. Naša arhiva ima mnogo naslova, ali još nismo dovoljno bogati, imamo misiju koja nije u potpunosti ostvarena, što nas vodi da izrazimo ogroman potencijal naših vinograda i pomirimo sve ono novo što nam preostaje otkriti s baštinom slavonskih ukusa koja uključuje tradiciju, kulturu, poljoprivredu, umjetnički i književni identitet.”- Josip Galić
Vino je fermentiralo i odležavalo u inox spremnicima u kontroliranim uvjetima. Završni dodir daje pikantnost tipična za graševinu.
Vino koje ljubi hranu, koje se može piti svakodnevno, a da pritom nije banalno, već dapače, bogato i atraktivno.
Naziv: Galić Graševina
Kategorija: Vrhunsko bijelo vino
Sortni sastav: Graševina
Podrijetlo: Zelene brežuljke Požeške kotline formiralo je spuštanje masivnih ledenjaka s okolnih brda, a posebno važno s Krndije i Papuka u smjeru sjever-jug prema dolini rijeke Orljave. Ugodna nadmorska visina od 200-330 m n/m pretežno južna ekspozicija i obilježja kontinentalne klime s postepenim prijelazom ljeta u jesen te višom jesenskom prosječnom temperaturom od proljetne, uvjeti su koji predstavljaju idealno mjesto za uzgoj vinove loze.
Boja: Žućkasto zelenkaste boja.
Okus: Lijepe i nježne voćne arome ananasa, zelene jabuke i vinogradarske breskve te mirodijske arome kamilice i suhog sijena čine karakterističan miris ”terroira” kutjevačkog vinogorja.”
Gastro preporuka
Poslužiti uz blage sireve, hobotnicu. Temp. serviranja: 10-13 °C.
Recenzije
Još nema recenzija.