KNEBU Sauvignon Blanc 2021., 0,75L

52 KM

KNEBU Sauvignon Blanc 2021., 0,75L 52 KM

Luksuzna besplatna dostava iznad 100 KM

  • Garancija zadovoljstva – bezbrižan povrat
  • “Slanje pošiljki isti dan za narudžbe do 14h
Sigurna, brza i diskretna dostava

Vinogradi KNEBU u Tomislavgradu prostiru se do čak 965 metara nadmorske visine što ih čini jednima od najviših pozicija za uzgoj vinove loze na svijetu. Specifičan prostor Duvanjskog polja savršeno oslikava
temeljnu priču koja je nadahnula nastanak vinarije. Stremljenje prema gore, upiranje i uzdizanje krajolika, rast loze i sazrijevanje čovjeka simbolički predstavljaju put prema nečem višem – put k nebu.
Dramatični vremenski ekstremi na visokim nadmorskim visinama izazivaju iznenadne i snažne reakcije u  vinogradu, oslobađajući energiju koja pršti nabojem. Topli dani i izrazito hladne noći, intenzivno
UV zračenje i jaki vjetrovi stvaraju neobično jake arome grožđa.

“Kako bi osigurali što veću kvalitetu vina, grožđe našeg vinograda uzgojeno je isključivo na organski način. Zahvaljujući visokoj nadmorskoj visini i stalnom povjetarcu, vinograd je zaštićen od bolesti, pa nema potrebe za agresivnim zaštitnim sredstvima. Prinos grožđa reduciramo na 1,0 kg po trsu. Berba se obavlja ručno, pažljivo birajući najbolje grozdove, a nakon toga se grožđe odmah prerađuje. KNEBU vina dugo odležavaju u bačvama volumena 500 i 225 litara od francuskog i slavonskog hrasta. Rezultat su vina izrazite mineralnosti i pikantnosti, visokih kiselina i alkohola koje mu daju svježinu i produžuju njegov potencijal odležavanja.”

Jedinstvena KNEBU vina nastaju uz puno ljubavi i rada ljudskih ruku. Za svakih 10.000 boca potrebno je
4.460 sati rada!

KNEBU Sauvignon Blanc 2021., bistro vino slamnato žute boje sa zelenim odsjajem, sortno izraženih mirisa na žuto cvijeće, breskvu, ananas i vlažni morski kamen. U ustima je slojevito, voćno, svježe i ukusno. Ovo je fino strukturirani sauvignon kojeg prepoznaju ljubitelji francuskog Sancerra.

 

 

Naziv: KNEBU Sauvignon Blanc 2021.

Kategorija: Vrhunsko suho bijelo vino

Sortni sastav: 100 % Sauvignon Blanc

Udio alkohola: 13,37 %

Temperatura serviranja: 8 -10 °C

Godina: 2021.

 

 

Gastro preporuka:
Užitak u okusu bit će potpun uz kvarnerski škamp na žaru, rižoto s kozicama i mangom, kremaste kozje sireve, sashimi…

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “KNEBU Sauvignon Blanc 2021., 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)