Otkrijte tajnu skrivenog vina iz Negotinske Krajine koje se proizvodi u samo 3.000 boca godišnje..
Matalj Kremen Kamen Cabernet Sauvignon 0,75 – Otkrijte Snagu Negotinske Krajine u Svakoj Čaši
Kada vino nije samo piće, već iskustvo – tada govorimo o Matalj Kremen Kamen Cabernet Sauvignonu. Ova izuzetna etiketa dolazi iz srca Negotinske krajine, regije s bogatom tradicijom vinogradarstva i jedinstvenim klimatskim uvjetima koji stvaraju vina svjetske klase.
Berba 2020., unatoč izazovima koje je donijela ta godina, pokazala je iznimnu otpornost vinove loze, a nagrada je stigla u obliku vina koje impresionira složenošću, dubinom i potencijalom za sazrijevanje.
Ono što Kremen Kamen izdvaja jeste uravnotežen spoj autentičnog terroira i savršene vinifikacije – vino proizvedeno u ograničenoj seriji od svega 3.000 boca, s vinograda površine 5 hektara. Tajna njegove posebnosti krije se u pažljivom odabiru grožđa, mikroklimatskim uvjetima Negotinske krajine i strasti enologa da stvore vino koje priča priču o iskonskoj snazi prirode.
Sastav: 100% Cabernet Sauvignon
Boja: Duboka rubin crvena s finim ljubičastim odsjajem koji svjedoči o mladosti vina i njegovom potencijalu za odležavanje.
Miris: Složen i zavodljiv – dominiraju arome crnog voća poput crnog ribiza, zrelih kupina i šljiva. U drugom planu pojavljuju se profinjene začinske note, eukaliptus, tragovi barrique bačve i topli zemljani tonovi koji zaokružuju mirisnu cjelinu.
Okus: Bogato i koncentrirano, vino koje se razvija u čaši sa svakim gutljajem. Puno tijelo, balansirani tanini i živahna kiselina stvaraju harmoniju. Okusi crnog voća prožimaju se s notama crne čokolade, kakaa i diskretnog hrasta. Završetak je dugotrajan i elegantan, ostavljajući ugodan trag začina i šumskog bobičastog voća.
Alkohol: 14,5%
Temperatura serviranja: Idealno za posluživanje na 16–18°C, uz dekantiranje od najmanje 30 minuta.
Gastro preporuka
Odlično se sljubljuje s jelima od crvenog mesa, divljači, zrelijim sirevima ili bogatim jelima od gljiva. Savršen pratitelj uz steak od junetine, janjeći but ili pečenu patku s umakom od kupina.
Recenzije
Još nema recenzija.