Pjenušac Domano Gold sa listićima zlata

99 KM

Pjenušac Domano Gold sa listićima zlata 99 KM

Besplatna dostava za narudžbe iznad 60 KM

  • Besplatan povrat
  • Naruči prije 14h za slanje pošiljke isti dan
Garantirana sigurnost

Domano je prvi hercegovački pjenušac proizveden klasičnom metodom vrenja u bocama, od grožđa sorte žilavka. Grožđe za pjenušac se bere ranije nego za klasično vino, a cilj je dobiti optimalan odnos kiselina i šećera i to kiseline veće od 7,5 a šećere ne više od 18 stupnjeva. Od takvog grožđa se napravi vino primarnom fermentacijom. Takvo vino nije ugodno za piti te se od njega pravi pjenušac. Sekundarna fermentacija, kod koje dolazi do stvaranja pjenušavog vina, događa se u boci. Uz vino koje je nastalo primarnom fermentacijom, u bocu se dodaju kvasci i tiražni liker koji predstavlja vrstu šećernog sirupa te boca ide na horizontalno odležavanje u podrumu. Prilikom sekundarne fermentacije, ugljikov dioksid biva zarobljen u boci što dovodi do stvaranja mjehurića. Pjenušac odležava do 3 godine na kvascima i talogu u boci. Nakon dozrijevanja u boci, potrebno je ukloniti sav talog, pa se boce postavljaju na police gdje bivaju okrenute naopačke pod kutom 450 te se iz dana u dan protresaju s ciljem da se talog skupi u grlu boce. Zatim slijedi proces degoržiranja, prilikom kojeg se grlo boce zamrzne te se odčepljivanjem ukloni dobiveni blok leda skupa s talogom. U bocu se doda malo ekspeditivnog likera, nakon čega se začepljuje pluto čepom, mrežastom žicom i kapsulom.

Pjenušac s listićima 23K zlata.

Najbolje ga je poslužiti uz omlet od jaja, jela s gljivama, tjesteninu, kamenice, kavijar, jastoga te uz jagode sa šlagom. Servirati na 6 – 10 °C.

 

 

Okus:  U dubokom i profinjenom okusu dominiraju agrumi poput grejpa i limuna, zatim sa naznakama vinogradarske breskve i profinjena mineralnost. Svježe, elegantno, dobro strukturirano vino koje dugo zadržava okus u ustima. U vrlo je dobroj kondiciji. Snažno, potentno i bogato vino za znalce.

Zemlja porijekla: BiH

Udio alkohola: 12 %

Sastojci: Žilavka

Boja: Zelenkaste je boje sa žućkastim odsjajem.

Upozorenje: Pijte odgovorno.

Skladištenje: Čuvati na hladnom i suhom mjestu.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Pjenušac Domano Gold sa listićima zlata”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)