Podrumi Vukoje posjeduju 30 hektara vlastitih vinograda na dva lokaliteta na kojima su zasađene autohtone i međunarodne sorte grožđa. Vinarija se oslanja na moderne tehnologije, kontroliranu fermentaciju i tradicionalne metode starenja vina u bačvama od hrasta, i to u podrumima koji se nalaze osam metara ispod zemlje. Proizvodnja vina u Podrumima Vukoje je isključivo fokusirana na kvalitet, što pokazuju brojne nagrade sa domaćih i internacionalnih takmičenja.
Prepoznatljive je zlatno-žute boje. Vino je mirisa tropskog voća, kada sazri breskve i jabuke, laganog karaktera, jako pitko na ukusu umjerenog intenziteta sa finim balansom svježine i punoće. Razvoj u boci pri dobrim godinama fino napreduje i do 5 godina.
Naziv: PRIMAVERA CUVEE VUKOJE 2018
Kategorija: Suho bijelo vino
Sortni sastav: Žilavka 50%, Malvasia Dubrovačka 25%, Tamnjanika25%
Podrijetlo: Vinogradi Zasad polje, BiH
Dozrijevanje: inox 6 mjeseci, 2 mjeseca u boci.
Udio alkohola: 12,5 %
Boja: Zelenkasto-žute boje.
Okus: Okus je uravnotežen i svjež.
Gastro preporuka
Odlično se slaže sa bijelim mesom i bijelim sosevima, morskim plodovima, morskom i riječnom ribom, raznim vrstama salata (Cesar caprese), najbolje prija uz mlade sireve.
Pije se rashlađeno na temperaturi od 10 °C.
Pakiranje sadrži 6 boca.
International –
Ovo vino je veoma svijetlo, gotovo bezbojno kao voda. Opste nije zlatno zuto kao sro piše. Berba 2023. Kao da nije dobro sazrelo. Ne svidja mi se i neću ga ponovo kupiti. Mislim da je ovo neuspjeli cuvee.