Povijest Vinograda Nuić počela je 2004.godine kada je na površini od 7 ha posađeno preko 30 000 loza. Uz autohtone hercegovačke sorte Žilavku i Blatinu, posađene su i Bena i Krkošija, te Trnjak, Cabernet Sauvignon, Alicante Bouschet i Plavac Mali. Prije kultivacije položaj je bio krševita zaravan prekrivena tipičnim hercegovačkim raslinjem – šipak, drača, vrijesak, kadulja, smilje i smrika. Danas mirisne note ovoga bilja nalazimo u vinima s tog položaja. 2009. godine na Dugolazama je posađeno 7 ha, a 2010. godine još 21 ha vinograda. Uz postojeće sorte prvi put su tu zasađene Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Touriga Nacional, te od bijelih, korčulanski Pošip. Filozofija kojoj su vjerni temelji se na dva bitna uvjerenja, a to su proizvodnja visokokvalitetnog grožđa, koja poštuje kompleksni ekosustav te predstavlja idealno stanište za prirodni uzgoj te postizanje vrhunske kvalitete vina provjerenim metodama pomoću moderne tehnologije.
Cuvee 7 vino je dobiveno od grožđa svih 7 sorti koje je ubrano u optimalnoj zrelosti te uz dodatnu selekciju na probirnom stolu, prerađeno u najkraćem roku te zasebno vinificirano. Nakon tog, dozrijevalo je u barrique bačvama. Poslije dozrijevanja u barrique bačvama, vino je kupažirano u inox tank gdje je odležalo dodatnih 10 mjeseci nakon čega je buteljirano. Dozrijevanjem dodatnih 6 mjeseci u butelji pušteno je u prodaju.
Naziv: Red 7 Cuvee
Sastav: Cabernet Sauvignon, Trnjak, Blatina, Merlot, Syrah, Cabernet Franc i Touriga Nacional
Kategorija: Crveno suho vino.
Podrijetlo: BiH
Udio alkohola: 15 %
Boja: Tamna rubin boja.
Miris: Tamno voće, šljive, čokolada, začini i koža.
Okus: Kompleksno, bogato, puno tijelo.
Gastro preporuka
Vino se dobro slaže sa širokom paletom hrane. Prija uz hranu snažnijih okusa, kao što su pečenja i sve vrste odrezaka. Temperatura serviranja 16-18°C.
Stipan Vranješ –
Jednostavno daleko najbolje vino od domaćih i najlvalitetnijih Francuskih vina. Potvrdili prijatelji iz Amerike i Australije uz degustaciju i usporedbu na poluotoku Pelješcu, Lovište