Rezerva Vranac Vukoje 0,75L

54 KM

Rezerva Vranac Vukoje 0,75L 54 KM

Otključajte Ekskluzivne Pogodnosti uz Vašu Kupnju Danas!

  • 🚚 Uživajte u Besplatnoj Luksuznoj Dostavi za narudžbe iznad 100 KM! Prepustite se najfinijem iskustvu kupovine bez dodatnih troškova.
  • 🛡️ Kupujte s Povjerenjem: Naša Garancija Zadovoljstva osigurava bezbrižan proces povrata. Vaša sreća je naš najvažniji prioritet!
  • 🕔 Slanje isti dan za Narudžbe do 14h! Cijenimo vaše vrijeme – primite svoje proizvode brzo i sigurno, uz najveću diskreciju.
Sigurna, brza i diskretna dostava

Podrumi Vukoje posjeduju 30 hektara vlastitih vinograda na dva lokaliteta na kojima su zasađene autohtone i međunarodne sorte grožđa. Vinarija se oslanja na moderne tehnologije, kontroliranu fermentaciju i tradicionalne metode starenja vina u bačvama od hrasta, i to u podrumima koji se nalaze osam metara ispod zemlje. Proizvodnja vina u Podrumima Vukoje je isključivo fokusirana na kvalitet, što pokazuju brojne nagrade sa domaćih i internacionalnih takmičenja.

Samo vranac iz najboljih godina odležava 18 mjeseci u hrastovim “barrique” bačvama od 225 litara u podrumima 8 metara ispod zemlje i sljubljuje u sebi najbolja svojstva grožđa i plemenitog drveta. Vino je zatvoreno crvene boje, bogato širokom lepezom aroma koje podsjećaju na bijelu čokoladu, tabakeru duhana i zrele višnje, bijeli papar, cimet, izuzetno snažnog tijela, odličnog sklada punoće i svježine okusa, izrazitog potencijala za duga čuvanja u vinotekama. Vrenje se odvija u dodiru sa pokožicama bobica (maceracija)
20 dana u vinifikatorima na temperaturi od 28 ⁰C do 30 ⁰C. Dozrijeva 24 mjeseca u hrastovim bačvama od 225 lit i 12 mjeseci u boci. Razvoj u boci pri dobrim godinama fino napreduje i do 30 godina.

 

Naziv: VRANAC VUKOJE REZERVA 2015

Kategorija: Crno vino

Sortni sastav: Vranac 100%

Podrijetlo: Vinogradi Zasad polje, BiH

Dozrijevanje: 24 mjeseci u hrastovim bačvama od 225 lit, 12 mjeseci u boci.

Udio alkohola: 12,5 %

Boja: Zatvoreno crvene boje.

Okus: Bogato je širokom lepezom aroma, odličnog sklada punoće i svježine okusa.

 

Gastro preporuka

Najbolji sklad sa hranom se postiže kombinacijom sa svim vrstama crvenog mesa, janjećim pečenjem ispod sača i zečetinom ispod sača, sva mesa sa papar sosevima, tartar biftek, jaretina i pačetina, dimljena mesa. Slaže se uz sve tvrde sireve, gorgonzolu i parmezan.
Pije se na temperaturi od 18 do 20 °C.

Da bi se u potpunosti spoznala veličina ovog vina poželjno je dekantiranje 30 minuta prije konzumiranja.

 

 

Pakiranje sadrži 6 boca.

Brand

Podrumi Vukoje

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Rezerva Vranac Vukoje 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)