Rizman Rusula 0,75L

27 KM

Rizman Rusula 0,75L 27 KM

Otključajte Ekskluzivne Pogodnosti uz Vašu Kupnju Danas!

  • 🚚 Uživajte u Besplatnoj Luksuznoj Dostavi za narudžbe iznad 100 KM! Prepustite se najfinijem iskustvu kupovine bez dodatnih troškova.
  • 🛡️ Kupujte s Povjerenjem: Naša Garancija Zadovoljstva osigurava bezbrižan proces povrata. Vaša sreća je naš najvažniji prioritet!
  • 🕔 Slanje isti dan za Narudžbe do 14h! Cijenimo vaše vrijeme – primite svoje proizvode brzo i sigurno, uz najveću diskreciju.
Sigurna, brza i diskretna dostava

Tradicija vinogradarstva u obitelji Štimac datira s početka XX. stoljeća. Prve vinograde zasadio je pradjed današnjeg naraštaja obitelji Štimac, Mihovil Mijo Popich, poznat pod nadimkom Rizman.Rizman je rođen 1885. godine, a imao je bogat i dug život, poživio je 96 godina. Živio je u obiteljskoj kući u Opuzenu u dolini Neretve gdje su se nalazili vinogradi. Kad je vinograde poharala bolest vinove loze (peronospora), Rizman je bio prisiljen, kao i većina stanovništva južne Dalmacije, iseliti se u Ameriku.

U Opuzen se vratio 1918. godine kad je nastavio sa sadnjom novih loza. Rizman je u svojem vinogradu obrađivao osam tisuća loza. Rad u vinogradu bio je težak, a Rizmanu je trebalo puno truda da trupom preveze grožđe na preradu do konobe u Opuzenu. Tamo je proizvodio i prodavao vino.

Od 2006. godine na novim položajima najmlađeg vinogorja u Hrvatskoj naziva Komarna, podigli su 22 Ha novih vinograda i 1700 stabala maslina. Idejni je pokretač i pionir vinogorja Komarna u kojem svi proizvođači imaju prijavljenu ekološku proizvodnju. U 2012.godini u samom vinogradu izgradili su vinariju u kojoj su ostvareni visoki tehnološki standardi za proizvodnju vina. U vinogradu više od 90% nasada čine autohtone sorte Plavac mali, Pošip i pomalo zaboravljeni Tribidrag.

Naziv Rusula je stari dalmatinski naziv za ružu, simbolizirajući dalmatinsku baštinu ovom ružičastom vinu Rizman vinarije odlučili su dati ime Rusula. Rusula dolazi od najpoznatije crne regionalne sorte Plavac mali sa malim udjelom internacionalne crne sorte Syrah (do 10%). Grožđe za Rusulu bere se u ekološkim vinogradima na položajima koji daju veće prinose te imaju najveću svježinu. Vino je ugodno ljetno osvježenje sa karakterom podneblja i sorte. Berbom grožđa za ovo vino počinje berba sorte Plavac mali.

Ovo je vino jedan lijepi izričaj ozbiljnog i gastronomskog stila roséa. Odlikuje se ružičastom bojom tamnije nijanse lososa. Na nosu se osjete čiste i atraktivne arome crvenog šumskog voća.

Naziv: Rizman Rusula

Kategorija: Vrhunsko vino

Sastav: Plavac mali, sa mali udjelom internacionalne sorte Syrah (do 10%)

Alkohol: 12%

Boja: Ružičasta boja tamnije nijanse lososa.

Okus: Svestrano, elegantno.

 

 

Gastro preporuka

Vino za početak, aperitiv kao i u kombinaciji s hranom, raznim kombinacijama s plodovima mora, osobito plavom ribom.

Brand

Vinarija Rizman

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Rizman Rusula 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)