Žilavka Rubis 0,75L

16 KM

Žilavka Rubis 0,75L 16 KM

Otključajte Ekskluzivne Pogodnosti uz Vašu Kupnju Danas!

  • 🚚 Uživajte u Besplatnoj Luksuznoj Dostavi za narudžbe iznad 100 KM! Prepustite se najfinijem iskustvu kupovine bez dodatnih troškova.
  • 🛡️ Kupujte s Povjerenjem: Naša Garancija Zadovoljstva osigurava bezbrižan proces povrata. Vaša sreća je naš najvažniji prioritet!
  • 🕔 Slanje isti dan za Narudžbe do 14h! Cijenimo vaše vrijeme – primite svoje proizvode brzo i sigurno, uz najveću diskreciju.
Sigurna, brza i diskretna dostava

Vinarija Rubis je osnovana 2014. godine. Sjedište vinarije kao i mikro lokacije na kojima se nalaze vinogradi je u selu Vionica. Ime vinarije se veže za izvedenicu iz latinske riječi koja bi značila drača . Drača je jedan od simbola Hercegovine. Vinarija ima kapacitet 150.000 litara. Trenutno u ponudi imaju četiri vinske i četiri etikete rakija. Asortiman s kojim raspolažu u vinogradima je chardonnay , cabernet sauvignon ,cabernet franc, syrah , merlot i naravno žilavka i blatina. Sami vinogradi su orjentirni na južnu stranu sa dosta sunca . Tlo ima izuzetna mineralno karbonatna svojstva i takvu dubinu da same žile od čokota pronalaze vodu što na kraju pogoduje prinosu i kvaliteti grožđa. Njihova  filozofija je usmjerena ka pozicioniranju domaćih sorti Žilavke i Blatine na svjetskoj vinskoj sceni .

ŽILAVKA RUBIS
Definitivno najpoznatija domaća sorta. Kao što i samo ime kaže ,to je nešto što možda najbolje opisuje težak život na škrtoj hercegovačkoj zemlji . Sorta koja je u hercegovačkom kršu pronašla vodu i sunce i iskoristila najbolje o d toga da bi došla do stolova najpoznatijih svjetski vladara i najprobirljivijih ljubitelja ove zanosne kapljice i postala sinonim za Hercegovinu. Žilavka Rubis je sastavljena iz vinograda sa Vionice i Pijanih Brda . Grožđe koje su koristili je imalo jako mali prinos , svega 1,2 kg po čokotu . Odlikuje ga izraženi šećeri i kiseline te izuzetna mineralnost zbog koje imaju  takvu aromatičnost kao nijedna žilavka na terenu . Vinogradi iz kojih koriste  grožđe su stari od 5 i 10 čak i do 80 godina. Splet svega navedenog im daje izuzetno vino koje je jako teško porediti sa bilo kojim drugim vinom .Postupak pravljenja vina : ručna berba grožđa, muljanje grožđa(mljevenje), maceracija grožđa u trajanju od 13 sati pri temperaturi od 17 stupnjeva, otakanje mošta , fermentacija narednih 8 dana pri temperaturi od 15 stupnjeva , da bi potakli fermentaciju koriste prirodne kvasce kako bi dobili najbolju prirodnu aromu, kad je fermentacija gotova vino još dva do tri mjeseca odležava na finom talogu , zatim kreću u pretok vina i grubu filtraciju , zatim rade stabilizaciju vina na temperaturi od -5 stupnjeva , nakon stabilizacije ponovno vrše  filtraciju finim sterilnim fiterima i punjenje vina u boce. Nakon odležavanja od tri mjeseca vino je spremno za konzumaciju.

 

 

Naziv: Žilavka Rubis

Kategorija: Suho bijelo vino

Podrijetlo: BiH

Udio alkohola: 13,5 %

Sortni sastav: 90% Žilavka, 10% Bena

Boja: Blijedo svijetli limun.

Okus: Limun, jabuka, nektarina i badem

 

 

Gastro preporuka

Piletina i sve vrste bijelih mesa , plodovi mora i riba , razne vrste sireva u blažoj varijanti . Preporuča se čašica do dvije za ljepši spol dok je jedna butelja dnevno idealna mjera za osobe muškog spola.

 

 

 

Pakiranje sadrži 6 boca.

Brand

Vinarija Rubis

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Žilavka Rubis 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)