Badel Korlat Syrah 0,75L

28 KM

Badel Korlat Syrah 0,75L 28 KM

Besplatna dostava za narudžbe iznad 60 KM

  • Besplatan povrat
  • Naruči prije 14h za slanje pošiljke isti dan
Garantirana sigurnost

U sklopu vinarije Benkovac, 2004. godine započeli su radovi na podizanju novog vinograda na lokaciji Korlat, gdje je u kamenoj makiji podignut vinograd površine 11o ha te je ukupno zasađeno 530 000 loznih cjepova.

Vinograd Korlat je zasađen sadnim materijalom iz Francuske, a sortiment je merlot, syrah, cabernet sauvignon, cabarnet franc i mourverde.
Prema imenu položaja nazvana je i premium linija vina. Ovaj pothvat sadnje vinograda u kamenitom terenu na ovako velikoj površini, može se i u svjetskim mjerilima smatrati pionirskim. Vinograd je nastao u ekstremnim uvjetima, na površini koja je uz kamen bila prekrivena makijom, ima najvišu točku na 300-tinjak metara nad morem i cijeli je okrenut prema moru.

Prve količine grožđa ubrane na Korlatu 2007. bile su dostatne za proizvodnju 9 000 litara vrhunskog crvenog vina, odnosno 12 000 boca koje su, kao prva komercijalna berba, bile lansirane na tržište krajem 2010. godine.

Korlat vina posebna su i po svom dizajnu boce i etikete, za koje su osvojili svjetski poznatu nagradu za dizajn, Red Dot Award. Uz naglašene elemente modernog i drugačijeg, posebnost ove etikete leži u činjenici da je specijalnim tiskarskim tehnikama otisnuta izravno na bocu, koja svojim oblikom idealno zaokružuje snagu i karakter ovih vina.

Iz sorte Merlot dolazi nam istoimeno vino Korlat Merlot. Korlatski je položaj svojim mikroklimatskim uvjetima, prirodno, uz minimalnu intervenciju vinogradara, osigurao optimalan odnos svih uvjeta za rast ove loze.

Ovaj syrah benkovačkog vinogorja možda je i najhvaljenija etiketa u trojstvu internacionalnih sorti iz Korlata. Vino je duboke ljubičastocrvene boje, mirisa na crno bobičasto voće, kupinu, crni ribiz uz finu začinsku sortnu notu. Ne nepcu vino je fino izbrušeno, mekano, toplo, zaokruženo i slasno.

Decanter (DWWA 2018).

 

 

Boja: Tamno-crvena.

Okus: Ne nepcu vino je fino izbrušeno, mekano, toplo, zaokruženo i slasno.

Alkohol: 14% vol.

 

Gastro preporuka

Ohlađen na 18°C idealno se slaže sa biftekom, janjećim kotletima i mesom s roštilja.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Badel Korlat Syrah 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)