“Znanje se ne može kupiti. Isto vrijedi i za ljubav. Cijeli život provodimo učeći, učeći iz iskustva svojih roditelja i prenoseći znanje svojoj djeci. Naš put ide iz generacije u generaciju. Od 1725. godine naš put vezan je uz prirodu, vinogradarstvo i vinarstvo, ali ponajviše uz ljubav prema zemlji i briškom kraju.”
Imanje Erzetiča u Višnjeviku projektirao je Martin Erzetič i zahvaljujući njemu imanje se i danas zove pri Martinovih. Prije nekoliko godina Aleksij Erzetič je glavno vinarstvo i vođenje vinarije prepustio svom sinu Andreju Erzetiču, jer mu je poslove prije nekoliko desetljeća povjerio njegov otac Anton.
Svaka generacija ima svoju viziju, ali nitko od njih ne odstupa od poštivanja obiteljskih vrijednosti koje podrazumijevaju marljivost, timski rad te stalno usavršavanje vinograda i vinskog podruma. Kombinacija svih vrijednosti najbolje je vidljiva u berbi (slovenski i vandima), kada rezultat višemjesečnog rada postaje temelj za novu vinsku priču.
Vino je intenzivne rubinske boje s ljubičastim rubom. Lagano puzeći krakovi najavljuju punoću tijela, dok ugodan bouquet najavljuje pitkost. Osećam crveno voće, posebno crne trešnje i kupine, pridružuje im se miris ljubičica, ali i malo papra, grafita i šumskog raslinja. Dobrog je okusa s ugodnom harmonijom, lagano zadimljenim notama i relativno blagim taninima koji prelaze u dugi i nježno pikantni aftertaste.
Vinifikacija-prešanje nakon 3 tjedna maceracije u vinifikatoru
Dozrijevanje-80% vina odležalo je 12 mjeseci u nehrđajućem čeliku, preostalih 20% vina odležalo je u bačvama od francuskog hrasta
Naziv: Erzetič Cabernet sauvignon Classic
Kategorija: Suho vrhunsko vino
Sastav: 100% Cabernet sauvignon
Okus: Zamamno na nepcu, ugodno toplo, harmonično, bogatog tijela, s izrazito voćnim okusom. Visoki sadržaj ekstrakta ublažava učinak alkohola i nadopunjuje dojmljivu pitkost ugodnom kiselinom. Kompleksnost se otkriva sloj po sloj, donoseći nova iskustva svakim gutljajem..
Alkohol: 13%
Temperatura serviranja: 16-20 °C
Boja: Intenzivne rubinske boje s ljubičastim rubom.
Gastro preporuka
Cabernet sauvignon Classic izvrstan je prilog mesnim jelima, pratilac za pečenje na roštilju ili ražnju, kao i za jela koja zahtijevaju dodatnu pripremu, od pirjanih goveđih obraza do gulaša i tripica. Odlično se slaže s tvrdim kravljim i ovčjim sirevima, jetrenim paštetama, ljutim i lagano dimljenim jelima. Među jelima od povrća. Najbolje pristaje mahunarkama, posebice jelima s grahom i lećom, a čak se i hladna juha od rajčice pokazala kao valjana kombinacija.
Recenzije
Još nema recenzija.