“Znanje se ne može kupiti. Isto vrijedi i za ljubav. Cijeli život provodimo učeći, učeći iz iskustva svojih roditelja i prenoseći znanje svojoj djeci. Naš put ide iz generacije u generaciju. Od 1725. godine naš put vezan je uz prirodu, vinogradarstvo i vinarstvo, ali ponajviše uz ljubav prema zemlji i briškom kraju.”
Imanje Erzetiča u Višnjeviku projektirao je Martin Erzetič i zahvaljujući njemu imanje se i danas zove pri Martinovih. Prije nekoliko godina Aleksij Erzetič je glavno vinarstvo i vođenje vinarije prepustio svom sinu Andreju Erzetiču, jer mu je poslove prije nekoliko desetljeća povjerio njegov otac Anton.
Svaka generacija ima svoju viziju, ali nitko od njih ne odstupa od poštivanja obiteljskih vrijednosti koje podrazumijevaju marljivost, timski rad te stalno usavršavanje vinograda i vinskog podruma. Kombinacija svih vrijednosti najbolje je vidljiva u berbi (slovenski i vandima), kada rezultat višemjesečnog rada postaje temelj za novu vinsku priču.
Bistro vino boje slame sa zlatnim nijansama. Buke mu je kompleksan, s dominantnim notama zrelog voća i livadnog cvijeća, te delikatnim toplim začinima (vanilija, sladić). Harmonično na nepcu, izrazito glatko, ugodno mineralno, zamamno škakljivo, gotovo pikantno. Voćni dojmovi nastavljaju se biljno-začinskim notama koje uokviruju bogato tijelo. Ničega u izobilju, ali svega u izobilju, uključujući ugodan retrookus korice kruha i ugodne tragove odležavanja u bačvama od različitih vrsta drva, što mu daje osebujni karakter koji ostaje živ u dugom retrookusu.
Vinifikacija-nakon 24 sata hladne maceracije masa je lagano prešana. Mora fermentirati u 5 različitih vrsta bačvi; hrast, dud, divlja trešnja, jasen i bagrem 12 mjeseci.
Dozrijevanje-podrum minimalno 24 mjeseca u bocama
Naziv: Erzetič Orbis Rebula
Kategorija: Suho vrhunsko vino
Sastav: 100% Rebula
Okus: Harmonično na nepcu, izrazito glatko, ugodno mineralno, zamamno škakljivo, gotovo pikantno. Voćni dojmovi nastavljaju se biljno-začinskim notama koje uokviruju bogato tijelo.
Alkohol: 13,5%
Temperatura serviranja: 12-14 °C
Boja: Boje slame sa zlatnim nijansama.
Gastro preporuka
Vino punog tijela za hranu s obiljem okusa. To može biti zreli kraški pršut, ali još više sušeno goveđe i konjsko meso, salame od divljači i srodne delicije također su prikladni prilog. Vino dobro ide uz prženu hranu, od povrća u tempuri do sitnih kozica, a dobro je društvo i škampima alla busera ili čak jastozima. Idealna bi bila jegulja na ražnju ili pak grdobina pečena u pećnici.
Recenzije
Još nema recenzija.