Galić Crno 9 0,75L

48 KM

Galić Crno 9 0,75L 48 KM

Otključajte Ekskluzivne Pogodnosti uz Vašu Kupnju Danas!

  • 🚚 Uživajte u Besplatnoj Luksuznoj Dostavi za narudžbe iznad 100 KM! Prepustite se najfinijem iskustvu kupovine bez dodatnih troškova.
  • 🛡️ Kupujte s Povjerenjem: Naša Garancija Zadovoljstva osigurava bezbrižan proces povrata. Vaša sreća je naš najvažniji prioritet!
  • 🕔 Slanje isti dan za Narudžbe do 14h! Cijenimo vaše vrijeme – primite svoje proizvode brzo i sigurno, uz najveću diskreciju.
Sigurna, brza i diskretna dostava

Suvremena vinarija za preradu grožđa u cilju dobivanja visokokvalitetnih vina, s površinom na 60ha vinograda, proizvodnog kapaciteta do 330.000 litara. To je mjesto gdje se rađa ljubav, gdje se bude strasti, mjesto gdje se stvaraju legende.

Svaka berba, svaki vinograd, svaka ideja je novi početak, nova potraga za sve kvalitetnijim maržama. Kao što je markiz Piero rekao: ”drevni korijeni igraju važnu ulogu u našoj filozofiji, ali nikada nisu suzbili naš inovativni duh”. Investicije u druga područja pogodna za proizvodnju kvalitetnih vina u Hrvatskoj dodana su toj vinariji u Kutjevo koja je danas dio obiteljske povijesne baštine. Josip Galić izražava svoju strast prema vinogradarstvu tražeći sve tanja područja za poboljšanje. Iz tog razloga provode kontinuirane eksperimente u vinogradima i podrumima sa selekcijama klonova autohtonog grožđa.

”Tijekom godina pokazali smo i dokazali da je u Slavoniji postojala mogućnost proizvodnje visokokvalitetnih vina, međunarodno priznatih, koja bi mogla pokazati eleganciju i profinjenost uz zadržavanje izvornog karaktera. Naša arhiva ima mnogo naslova, ali još nismo dovoljno bogati, imamo misiju koja nije u potpunosti ostvarena, što nas vodi da izrazimo ogroman potencijal naših vinograda i pomirimo sve ono novo što nam preostaje otkriti s baštinom slavonskih ukusa koja uključuje tradiciju, kulturu, poljoprivredu, umjetnički i književni identitet.”- Josip Galić

Ovo vino duboke tamno crvene boje obilježava izražen i vrlo ugodan miris crnih ribizla i suhih šljiva iza kojeg slijede profinjene začinske arome crnog papra, cedrovine i muškatnog oraščića. Okus je masivan i snažan, blago pikantan, ali istovremeno i iznimno slastan. 55 % Cabernet Sauvignon, 40 % Merlot i 5 % Cabernet Franc. Vino je odležavalo u “barrique” bačvama 24 mjeseca te ima veliki potencijal dozrijevanja i može se čuvati preko 15 godina.

 

Kupaža merlota i cabernet sauvignona. Duboke i neprozirne tamno crvene boje s refleksima ljubičaste. Izražena i vrlo ugodna mirisa dominantno začinskog karaktera. Puno duhana, potom cedrovine, u primjesama crni papar i elementi hrasta. Nakon nekog vremena miris se otvara prema aromama sušena voća poput suhih šljiva i džema od šljiva, te kako vrijeme odmiče blago slatkaste voćne arome postaju ravnopravne onim začinskim sa početka. Okus je pun i snažan, blago pikantan, ali istovremeno vrvi i zrelom, te slasnom voćnosti. Početak mu obilježava koncentrirana voćnost, kojoj se sredinom pridružuje stanovita pikantnost, sve to potom u ustima učvršćuju zreli i tvrdi tanini, da bi se na kraju, na samom retrookusu, još pridodali blago tostirana nota i elementi dima.

Vrlo bogato i slojevito vino.

 

 

 

Naziv: Galić Crno 9

Kategorija: Vrhunsko suho crno vino

Sortni sastav:55 % Cabernet Sauvignon, 40 % Merlot i 5 % Cabernet Franc

Podrijetlo: Zelene brežuljke Požeške kotline formiralo je spuštanje masivnih ledenjaka s okolnih brda, a  posebno važno s Krndije i Papuka u smjeru sjever-jug prema dolini rijeke Orljave. Ugodna nadmorska visina od 200-330 m n/m pretežno južna ekspozicija i obilježja kontinentalne klime s postepenim prijelazom ljeta u jesen te višom jesenskom prosječnom temperaturom od proljetne, uvjeti su koji predstavljaju idealno mjesto za uzgoj vinove loze.

Boja: Duboke i neprozirne tamno crvene boja.

Okus: Okus je pun i snažan, blago pikantan, ali istovremeno vrvi i zrelom, te slasnom voćnosti. Početak mu obilježava koncentrirana voćnost, kojoj se sredinom pridružuje stanovita pikantnost, sve to potom u ustima učvršćuju zreli i tvrdi tanini, da bi se na kraju, na samom retrookusu, još pridodali blago tostirana nota i elementi dima.

 

Gastro preporuka

Poslužiti uz jela od biranog mesa, kvalitetne odreske, divljač, zrele sireve. Temp. serviranja: 16 °C.

Brand

Vinarija Galić

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Galić Crno 9 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)