KNEBU TRAMINAC 2023
Bijelo suho vino – Odležani Traminac
Opis vina: Traminac 2023 donosi aromatičnu snagu i kompleksnost, uz izražen utjecaj terroira i bačve. Grožđe je macerirano 20 sati, fermentacija je provedena na divljem kvascu, a vino je odležavalo 18 mj. u kombinaciji američkog i francuskog hrasta (30% novih, 70% korištenih bačava, 225 i 500 l), čime se postigla složenost i bogatstvo okusa.
Proces proizvodnje: Spontana fermentacija uz dužu maceraciju razvija slojevite arome i daje vinu izraženu teksturu. Redoviti bâtonnage tijekom odležavanja osigurava zaokruženo i elegantno tijelo, dok kombinacija bačava donosi toplinu i začinske note.
Aromatika:
– Marelica
– Latice ruža
– Đumbir i med
Preporuka uz jela:
– Ceviche
– Dimljeni losos
– Pačja prsa s voćnim umakom
– Foie gras
Recenzije
Još nema recenzija.