Aperol je najpoznatiji, najkarakterističniji i najmoderniji narančasti aperitiv od 1919. do danas. Povijest Aperola vuče korijene još iz razdoblja dominacije Austrijanaca, koji su pili vino s dijelom vode, kakvo se i danas uživa u nekim područjima Veneta.
Kako mi to danas razumijemo, Aperol Spritz je nastao 1919. na sajmu u Padovi, iz intuicije braće Barbieri: nedugo nakon toga, 1930. Aperol je postao popularan, postajući trendovsko piće.
Piće bi tada, ono zasnovano na Prosecku, a ne na vinu, postalo poznato 1950. zahvaljujući reklamnim kampanjama iz Amerike. Ovo su godine u kojima se emitiraju prvi spotovi u Carosellu. Danas je Aperol ikona mode i stila života, s nevjerojatnom tendencijom zavođenja i ugađanja svima.
Ostatak priče piše se svaki dan.
Proizvedeno prema tajnom receptu, rezultat 7 godina kontinuiranog eksperimentiranja, uključuje tri dijela Prosecca, krišku gorke naranče, encijana, cinchone, rabarbare i drugog bilja i korijena. Otvara se nosu s osebujnim tragovima citrusa podržanim notama trava i vanilije. Okus je intenzivan, okrugao i baršunast, s karakterističnim i ugodnim gorko -slatkim središtem.
Aperol Spritz savršeno je piće koje prati ritual sretnih sati, idealno za posluživanje samo ili s ledom: ne možete proći a da ne primijetite njegovu narančastu boju koja sjaji u čašama ljudi koji ga pijuckaju, praćen s maslinom kako bi se naglasio okus pića. Idealno u kombinaciji s klasičnim venecijanskim sendvičem, izvrsno je i uz cijeli obrok.
Okus: Okus je intenzivan, okrugao i baršunast, s karakterističnim i ugodnim gorko -slatkim središtem.
Kategorija: Liker
Podrijetlo: Italija
Udio alkohola: 11%
Boja: Narančasta.
Romano –
5