Limousine XL Brkić 2007.

587 KM

Limousine XL Brkić 2007. 587 KM

Otključajte Ekskluzivne Pogodnosti uz Vašu Kupnju Danas!

  • 🚚 Uživajte u Besplatnoj Luksuznoj Dostavi za narudžbe iznad 100 KM! Prepustite se najfinijem iskustvu kupovine bez dodatnih troškova.
  • 🛡️ Kupujte s Povjerenjem: Naša Garancija Zadovoljstva osigurava bezbrižan proces povrata. Vaša sreća je naš najvažniji prioritet!
  • 🕔 Slanje isti dan za Narudžbe do 14h! Cijenimo vaše vrijeme – primite svoje proizvode brzo i sigurno, uz najveću diskreciju.
Sigurna, brza i diskretna dostava

Igrom slučaja pojavila se „crna limuzina“ – blatina iz berbe 2007 koja je deset godina odležavala u jednoj bačvi i koju je zatim s pravom nazvao Limoosine XL. Još jedan unikat, ukupno svega 234 standardnih buteljki od 0,75l.

U pitanju je vino od selkcionog najboljeg grožđa, iznenađujuće velikog tijela za blatinu, tamne boje i prepuno senzacija čokolade i crvenog voća. Jednostavno rečeno savršeno sazrelo, u neku ruku hercegovačka verzija slavne španjolske Rioja Gran Reserve, struktura, zreli tanini, duga završnica… I poslije kažu da grom ne udara dva puta na isto mjesto!

 

Vino koje ni nakon 3650 dana odležavanja u hrastovim bačvama nije doseglo puni potencijal (smatra se da može rasti još 10-15 godina)

Posljednji primjer nove faze zadržavanja trona najuzbudljivije vinske pojave “u Brotnju i šire” crna je inačica legendarne Limousine. Naravno, riječ je o blatini, a da bi se razlučila razlika između bijele i crne Limousine, u vinariji Brkić su svoje najnovije vinsko čedo nazvali – Limoosine XL, Extra Long Edition!

Bijela inačica je dobila ime na festivalu vina 2007. godine u Sarajevu gdje je vino očaralo posjetitelja festivala. Rekli su ovo vino je veliko, teško za nabaviti, puna su ga usta, miriše na petrol… ma ovo vino je limuzina. Tako je ovo posebno Vino dobilo ime Limousine.

Vlasnik vinarije je rekao da za ovakvo vino ne postoji recept i da ni on nije siguran kako je dobilo ovakve arome, puninu okusa i da poslije nije uspio ponoviti ovakav uspjeh. Sve što nam je mogao reći su tehnički detalji ovog vrhunskog proizvoda.

Kad je došla berba 2007. godine, a to je najbolja berba na ovim prostorima zadnjih 10-15 godina, blatinu sam proizveo u tek deset barrique bačvica. U stvari, to vino je prvotno bilo proizvedeno kao Plava greda 2007. Sve bačve osim jedne je otkupio fenomenalni restoran iz Sarajeva “Četiri sobe gospođe Safije”, te su ga na tržište plasirali pod kućni brend. Ovu posljednju u vinariji Brkić su Sačuvali i ostavili da dozrijeva 10 godina, sve do 2017. godine.

U opisu brenda stoji: nitko ne zna kako raste Limousine, čak niti anđeli, koji su naravno svoj dio pošteno uzeli. Godina njenog začeća je neponovljiva 2007. rođena je kao blatina i rasla je u slavonskoj hrastovini preko deset godina. I kao kad običnu limousine rastegnete i dobijete “stretch” limousine, tako je i ova esencijalna blatina, u odnosu na sve ostale, tek formalno ista… iako je nešto narasla.

Proizvedeno je u jako malim količinama. Napunjeno 20. 09. 2017. prirodnim padom u certificiranoj količini od 0235 butelja (750ml). A jedini način da ga ugrabite je putem naše trgovine. Upitno je koliko butelja je još dostupno za prodaju.

Ovaj eliksir je nemoguće kupiti na tržištu. U stvari ovo je posebno vino za kolekcionare i one koji bi dali i posljednji novčić da uživaju u ispijanja ovakve blatine. Limousine je sačuvani trenutak vremena te snimak mjesta i ljudi koji su ga napravili i nudi posebno iskustvo ako se upari sa dobrim društvom i vrhunskom hranom.

 

Naziv Limousine dao je jedan od posjetioaca festivala vina u Sarajevu 2007. godine uz objašnjenje: „Ovo vino je stvarno veliko, velika boca, nema ga u prodaji, djeluje bogato u ustima, miriše na petrol, ljulja… Ma, ovo vino je limuzina!“

 

 

Brand

Vinarija Brkić

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Limousine XL Brkić 2007.”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)