Vilinka X Line White Cuvee 0,75L

22 KM

Vilinka X Line White Cuvee 0,75L 22 KM

Luksuzna besplatna dostava iznad 100 KM

  • Garancija zadovoljstva – bezbrižan povrat
  • “Slanje pošiljki isti dan za narudžbe do 14h
Sigurna, brza i diskretna dostava

Najmlađa vinarija Vilinka za kratko se vrijeme, okitila se sa devet medalja na međunarodnim sajmovima od Zagreba, Splita, Mostara i Sarajeva. Podrum je nastao 2008. godine, a ideja se rodila dvije godine prije. Vinograd je posađen 2006. godine, nalazi na optimalnom položaju Vilinka, brdo na Sretnicama (Čitluk) na oko 400 metara nadmorske visine. Taj položaj je osunčan po cijeli dan, što je odlično za grožđe. Noć je dosta hladna, a ta hladnoća je potrebna za dobre kiseline. Vinarija Vilinka proizvodi Žilavku, Blatinu i Blatinu Barrique. Baziraju se na kvalitetu, 40 tisuća litara koliko je i kapacitet podruma. Vinograd ‘Vilinka’ zasađen je gustom sadnjom loza čime se dobiva na kvaliteti grožđa, a što je osnovni preduvjet za dobivanje vrhunskog vina. Osim toga, grožđe takve kvalitete u moderno opremljenom podrumu s kontroliranim uvjetima fermentacije na tržište izbacuje vrhunski proizvod. Vilinka proizvodi vrhunsku žilavku, vrhunsku blatinu, Line Red Cuvee od blatine i cabernet sauvignona te White Cuvee od žilavke. Radi se o vinima premium kvalitete.

 

Vilinka X-Line White Cuvée je spoj Žilavke. Bijelo vino, uspješan eksperiment vinarije. Riječ je o uravnoteženom spoju, odležano 12 mjeseci u barrique hrastovim bačvama. Izražajno vino jarkog voćnog okusa kojem je hrast dodao svoje note.. Vino je premium kvalitete. Zlatna medalja koju je dobilo od Decanter World Wine Awards je zaslužena.

 

Naziv: Vilinka X-Line White Cuvée

Kategorija: Vrhunsko bijelo suho vino

Podrijetlo: Vinarija Vilinka, BiH

Sortni sastav: Žilavka

Dozrijevanje: 12 mjeseci u barrique bačvama zapremine 225 litara od francuskog i američkog hrasta.

Udio alkohola: 12,7 %

Boja: Zlatne boje.

Okus: Bogato izražajno vino jarkog voćnog okusa.

 

Gastro preporuka

Odlično se slaže sa bijelim mesom i bijelim sosevima, morskim plodovima, morskom i riječnom ribom, raznim vrstama salata (Cesar caprese), najbolje prija uz mlade sireve.
Pije se rashlađeno na temperaturi od 10 oC.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Vilinka X Line White Cuvee 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)