Pošip Čara 0,75L

27 KM

“Pijemo ga mi od vika, ni potriba drugog lika!”

Dodaj u košaricu
Pošip Čara 0,75L
27 KM

Život je prekratak za prosječno. Vjerujemo da svaki dan može biti poseban, i tu smo da vam pomognemo stvoriti trenutke koji se ne zaboravljaju.

  • 97% isporuka unutar 24h – jer luksuz ne čeka ⏰
  • Besplatna Dostava za narudžbe iznad 100 KM.
  • Garancija kvaliteta – ako niste apsolutno oduševljeni, vraćamo vam novac!
  • Personalizirana podrška naših stručnjaka.
Sigurna, brza i diskretna dostava

Pošip je autohtona bijela sorta vinove loze sa otoka Korčule. Svježi voćni miris krasi ovo vino, jakog tijela i intenzivne arome.

Proizvodi se od najkvalitetnije sorte grožđa zvane Pošip koja se nalazi na lokaciji Čara. Bogato je jakim sortnim karakteristikama kako na mirisu tako i na okusu. Srednjeg do punog tijela, intenzivan, širok, živahan, uravnotežen i zaokružen žustrom kiselinom, pomalo čvrst, ali jako sočan. Završna obrada je duga, čista, ugodna i mineralna.

Vinogradarski položaji Čare dijele ime s jednim od najstarijih naselja na otoku Korčuli. To pitoreskno mjesto krase idealne klimatske prilike, kvalitetan sastav tla i vjetrovi koji prozračuju udolinu. Prije više od pola stoljeća, upravo je Čara proglašena kolijevkom autohtone otočke sorte pošip, koja je 1967. dobila status prvoga bijelog vina u Hrvatskoj zaštićenog geografskog podrijetla. Dvadesetak godina kasnije, u Čari je osnovana i moderna poljoprivredna zadruga Pošip, koja u kontinuitetu od osnutka stvara – Izvorni – prvi, pravi i punokrvni – POŠIP.

Legenda govori o samonikloj lozi koja je slučajno pronađena u šumi kako se po divljem grmu šipka uspinje prema suncu. I tako „po šipku”, rodio se Pošip. Pomno čuvan, težačkom rukom njegovan, a službeno i čuven od 1967.; pošip je prvo hrvatsko vino sa zaštićenim geografskim porijeklom.

Otmjeno pun, gladak, sadržajan…
Vrhunsko vino Pošip dobiva se od grožđa proizvedenog na povoljnijim položajima čarskog okruženja. Zlatno je žute boje sa zelenkastim nijansama. Izražene aromatike sortnih značajki cvijeta badema, kandirane narančine korice i makijskog raslinja uz tropske note kivija i manga u pozadini. Srednje punog tijela, servira se ohlađen na temperaturi od 12°C uz jela od morskih plodova, ribu i pikantnije sireve.

Redizajn vizualnog identiteta pokrenut s berbom 2019. najbolje odgovara sorti. Zrna Pošipa prvo ćete osjetiti pod rukom, na samoj etiketi. Bez uresa i lažne pompe, samo poznato ime i boje sunca i zlata. Oblik butelje sugerira naglašenu aromatiku, a prvi gutljaj slojevitosti mineralnost vina.

Tko jednom kuša grozd iz čarskog polja, još je davno rečeno, neće više uživati u drugom grožđu! U svakom će drugom tražiti čaroliju tog ukusa, teksture, mirisa, sunca i zlata. Jer su tako i oni prije njega i oni koji će tek doći.

 

 

Naziv: Pošip Čara

Kategorija: Suho bijelo vino

Sastav: Pošip

Okus: Izražene aromatike sortnih značajki cvijeta badema, kandirane narančine korice i makijskog raslinja uz tropske note kivija i manga u pozadini.

Temperatura serviranja: 12°C

Alkohol: 13,5%

Boja: Slamnato žuta boja.

 

 

Gastro preporuka

Pošip Čara je svježe bijelo vino koje treba dobro ohladiti i poslužiti uz morske specijalitete poput bijele morske ribe, lignje, rakove ili uz začinjene sireve.

Brand

Pošip Čara

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Pošip Čara 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)