Clarence Dillon, Clarendelle Bordeaux St.Emilion 0,75L

57 KM

Clarence Dillon, Clarendelle Bordeaux St.Emilion 0,75L 57 KM

Besplatna dostava za narudžbe iznad 60 KM

  • Besplatan povrat
  • Naruči prije 14h za slanje pošiljke isti dan
Garantirana sigurnost

Clarendelle St Emilion Inspiriran je imenom vlasnika Clarencea Dillona, ​​slijediti nasljeđe savršenstva koje je ostavio ovaj veliki čovjek i to je priznanje prvom članu koji se nastanio u Bordeauxu. Uz ovaj izvanredan terroir, strastvene i kvalificirane muškarce i žene te stručnost koja se prenosila stoljećima, svi potrebni sastojci bili su tu za stvaranje vrhunskog Bordeaux brenda.

Napravljen od 77% Merlota, 16% Cabernet Franca i 7% Cabernet Sauvignona, Clarendelle St. Emilion pokazuje intenzivno briljantnu crvenu boju. Nos evocira arome tamne burlat trešnje i crne šljive zajedno s prekrasnim cvjetnim mirisima. Okusi tamnog voća prenose se na nepce s dodanim notama papra i začina nadopunjene elegantnom, fino zrnatom taninskom strukturom koja kulminira dugim, svježim i voćnim završetkom. Sve u svemu, ovo je dobro izbalansirano i elegantno sofisticirano vino.

Iako inspiracija i stil vina Domaine Clarence Dillon imaju jake tradicionalne korijene, Clarendelle zadovoljava sve veću želju među ljubiteljima vina koji traže elegantna, moderna vina. Obitelj vina Clarendelle savršen je predstavnik Bordeaux terroira, koji pokreće ljubitelje vina iz cijelog svijeta na tradiciju i tehnike miješanja velikih proizvođača Bordeauxa.

Bordeaux ima hladnu morsku obalnu klimu, s blagim vremenom i bez sušne sezone. Bordeaux crvene boje imaju manje alkohola i nešto su svjetlije u tijelu. Stilski, oni pokazuju više nijansiranih okusa, a manje prethodnog voća. Sofisticirani i elegantni, dobro se slažu s mesom divljači, pečenom janjetinom ili krepkim goveđim gulašima.

Bordeaux je najveća regija za proizvodnju vina u Francuskoj. Sastoji se od dva velika područja – lijeve i desne obale. Obje leže u srcu ušća Gironde i dalje su podijeljene njegovim pritokama, rijekama Garonne i Dordogne. Dok Desna obala proizvodi mješavine koje su uglavnom dominantne merlotom, Lijeva obala proizvodi mješavine koje su prvenstveno dominantne u cabernet sauvignonu. Za Bordeaux crvena se kaže da se pokreću terroir (ako volite francuska vina, ovaj izraz ćete često čuti). Terroir je sažet način definiranja specifične regije na temelju tla, klime i kolektivnog znanja generacija ljudi koji su obrađivali zemlju.

 

 

 

Naziv: Clarendelle St Emilion

Kategorija: Vrhunsko crveno vino

Sortni sastav: : 77% Merlota, 16% Cabernet Franca, 7% Cabernet Sauvignona

Boja: Vino tamne rubin boje.

Okus: Vino mirisnog, detaljnog i elegantnog srednjeg tijela s “završetkom s morskim nijansama”, ovo je prekrasan Saint Émilion u kojem dominira Merlot. Vrlo aromatičan s čajem, mokrom zemljom i bobicama na nosu koje slijede do punog tijela, čvrstih tanina i svijetlog završetka.

Alkohol: 13%

 

 

 

Gastro preporuka

Savršeno dobro se slažu s mesom divljači, pečenom janjetinom ili krepkim goveđim gulašima.. Temperatura serviranja: 18-20 °C.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Clarence Dillon, Clarendelle Bordeaux St.Emilion 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)