Vinarija Kovačević je proizvodnju vina započela 2001. godine. Tijekom godina, nastojali su da vinariju i podrume stalno dopunjavaju novim tehnologijama, novom opremom, novim i različitim bačvama, ne samo radi pouzdanog kvaliteta ili novih eksperimenata, već i zato što su željeli da svojim idejama i vinima stalno dodaju novu širinu i nove mogućnosti. Njihova vizija je stalno traganje za najboljim vinima i ono nikada ne prestaje. To traganje je učinilo da se okrenu proizvodnji vina specifičnih stilova po najstarijim vinskim tehnikama, poput dugih maceracija grožđa i proizvodnje vina u amforama, čija tradicija seže nekoliko tisuća godina unatrag. Korak dalje jeste čuvanje tradicije i vraćanje prirodi te su se posvetili i organskoj proizvodnji. Kako u vinogradarstvu i vinarstvu nema zaustavljanja već polako koračaju u budućnost, istražujući biodinamičko vinogradarstvo.
Današnji izgled Fruške gore odraz je njene geološke povijesti i savremenih geodinamičkih procesa. Danas ona predstavlja usamljenu otok planinu u Panonskoj niziji, a nekada je bila otok u Panonskom moru.
Fruška gora je locirana na granici kontinentalne i sub-kontinentalne klime. Iako je jedna od najnižih planina, što se više penjete klima postaje hladnija i vlažnija, tako da na samim vrhovima Fruške gore klima je prava planinska sa hladnijim zimama i svežijim ljetima.
Aurelius je suho crveno vino. Sorte grozđa: Cabernet Sauvignon, Merlot. Prepoznatljiv je po elegantnim aromama šumskog voća, zrelih trešanja i šljiva, kao i po sočnim taninima, snažnoj strukturi i jakom bogatom okusu.
Vino je tamno crvene boje guste teksture, odležalo u hrastovim bačvama. Bogatstvo, sklad mirisa i okusa i voćni karakter postignuti su miješanjem dvije vrhunske sorte grožđa, Cabernet Sauvignon i Merlot. Vrhunski kvalitet vina dolazi do punog izražaja ukoliko se servira na temperature oko 17 stupnjeva C.
Naziv: Aurelius Kovačević
Kategorija: Suho crveno vrhunsko vino
Sastav: Cabernet Sauvignon 50%, Merlot 50%
Temperatura serviranja: 17 °C
Boja: Tamne rubin boje.
Okus: Upečatljiv, elegantnim aromama šumskog voća, zrelih trešanja i šljiva, kao i po sočnim taninima.
Alkohol: 14,5%
Gastro preporuka
Odlično uz steak, biftek, gulaš od divljači…
Recenzije
Još nema recenzija.