Vinarija Kovačević je proizvodnju vina započela 2001. godine. Tijekom godina, nastojali su da vinariju i podrume stalno dopunjavaju novim tehnologijama, novom opremom, novim i različitim bačvama, ne samo radi pouzdanog kvaliteta ili novih eksperimenata, već i zato što su željeli da svojim idejama i vinima stalno dodaju novu širinu i nove mogućnosti. Njihova vizija je stalno traganje za najboljim vinima i ono nikada ne prestaje. To traganje je učinilo da se okrenu proizvodnji vina specifičnih stilova po najstarijim vinskim tehnikama, poput dugih maceracija grožđa i proizvodnje vina u amforama, čija tradicija seže nekoliko tisuća godina unatrag. Korak dalje jeste čuvanje tradicije i vraćanje prirodi te su se posvetili i organskoj proizvodnji. Kako u vinogradarstvu i vinarstvu nema zaustavljanja već polako koračaju u budućnost, istražujući biodinamičko vinogradarstvo.
Današnji izgled Fruške gore odraz je njene geološke povijesti i savremenih geodinamičkih procesa. Danas ona predstavlja usamljenu otok planinu u Panonskoj niziji, a nekada je bila otok u Panonskom moru.
Vino je svijetlo žute boje, stabilne pjene s finim i sitnim mjehurićima i voćnih aroma. Punoća okusa je odraz višegodišnjeg sazrijevanja vina u boci na finim kvascima. Harmonično, elegantno, izvrsne strukture i sa jako postojanim pjenušavim „perlažom“, koji u završnici okusa ostavlja dugotrajan utisak voćne svježine i badema.
Naziv: Pjenušac Kovačević
Kategorija: Suho bijelo pjenušavo vino
Sastav: Chardonnay, Rajnski Rizling
Temperatura serviranja: 7 – 9 °C
Boja: Svijetlo žute boje.
Okus: Punoća okusa, stabilne pjene s finim i sitnim mjehurićima i voćnih aroma.
Gastro preporuka
Plemeniti sirevi sa bijelom plijesni, suši, jakubove kapice, smuđ na maslacu, karpacio od brancina…
Recenzije
Još nema recenzija.